05 september 2011

Sperry Remington Idool vs. Remington Portable #2

The typecast below is written on a Sperry Remington Idool (1980) and a Remington Portable #2 (1928). I bought the Sperry last week for 3 euros and even got one week warranty on it.


Sperry Remington Idool (left) and Remington Portable #2 (right)
The currency used in the typecast (below) is guilder. The Sperry has a florin sign "ƒ", the Portable #2 with the German keyboard lay-out hasn't, so I used the "Fl"-alternative (it means the same).


Click to enlarge


Above the receipt of last week. Below the original warranty from 1980


Nieuwe Rotterdamsche Courant, 9 september 1924


And the best for last: a really nice video of a Remington Portable typewriter:
10 opmerkingen:

shordzi zei

A very nice comparison. I agree that older doesn't automatically mean better (or the other way round). And thank you for including the video.

I dream lo-tech zei

Interesting post. Beautiful typewriters both.

Martin A. Rice, Jr. zei

That is a well done video of the Remington 2 portable in action, and I'm impressed with how pretty the Red Sperry Idool is! Een mooi machine!

Anoniem zei

Pas een Sperry Remington aangeschaft. Echter bij het typen blijft, nadat ik een letter heb aangeslagen, het 'wagentje' met het lint hangen en schiet niet meer terug naar beneden. Resultaat: ik kan niet zien wat ik heb getypt en het lint gaat frommelen tussen de schuivertjes. Ik zal ongetwijfeld niet de juiste termen gebruiken, maar heeft u misschien een tip hoe ik dit kan oplossen? Smeren o.i.d???

Leuke blog trouwens! Heeft me overgehaald om weer een typemachine aan te schaffen.

Groeten,
Fleur

schrijfmachine zei

Leuk om te lezen dat je door mijn blog ook een typemachine hebt gekocht! :)

Over je probleem: ik denk dat het mechaniek een beetje vuil is geworden. Probeer het met een wattenstaafje oid zo goed mogelijk schoon te maken en smeer het daarna in met een heel klein druppeltje kruipolie. Zeker niet te veel, want daar wordt het weer vies van.

Anoniem zei

Dankjewel voor de tip! Ik was zo teleurgesteld dat ik niet aan de slag kon. Mijn vader gaat het voor me oplossen, hij heeft ze vroeger in de zaak ook verkocht en wist zich nog wel vagelijk te herinneren hoe het moet. Ben al lang blij dat ik niet zelf eerst ben gaan prutsen!

Fleur

MadeByRoxy zei

Hallo,

Ik wil graag een remington idool typemachine kopen. maar nu, welk lint gaat erin? Ik heb inmiddels een boekhandel gevonden, die linten verkoopt op spoeltjes, maar welke diameter hebben die van U? en maakt het nog uit of je 1 of een dubbel spoeltje neemt? Er zit wel een correctielint bij.

M.v.g Tessa.

Tosca zei

Hallo!

Erg leuke blog ik wil graag een typemachine aanschaffen, de remington idool portable typemachine.
Nu weet ik niet waar de inktlinten te koop zijn of ik weet niet eens of ze uberhaupt nog te koop zijn.
Weet u misschien waari k een inklint kan kopen voor dit model?
Ik wil de blauwe versie (als dat wat uitmaakt om te weten)

mvg,

Tosca

Anoniem zei

Hallo, Schrijfmachine linten zijn volop en in vele keuze's verkrijgbaar bij www.gtb4u.nl .
Er blijken vele soorten linten te zijn.

Anoniem zei

Hoi, ik heb ook een sperry remington idool aangeschaft voor school, :) kan je een filmpje maken hoe hij werkt en hoe je er een nieuw lint in kan zetten. ( ik heb nu het idee dat ik m mishandel )

groetjes,

merel